Home | Template Website

LAJMET E FUNDIT

Nënshkruhet Memorandumi ndërmjet KHAIA dhe KINSIV

Me 04.08.2021 në Shkup Delegacioni Kosovar nën udhëheqjen të kryesuesit të KHAIA-s, është nënshkruar  Memorandum i …

Takim ndermjet KHAIA dhe ASHNA

Në kuadër të takimeve të rregullta në mes të KHAIA dhe ASHNA, sot zhvilluam takimin e radhës, me fokus të veçant&…

Aksident në afërsi të Aeroportit, treni godet veturën

Një aksident ka ndodhur në mes të trenit dhe një veture afër Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” më dat&e…

Nënshkruhet Memorandumi ndërmjet KHAIA dhe AAC

Komisioni i Hetimit të Aksidenteve dhe Incidente Aeronautike (KHAIA) ka nënshkruar Memorandum bashkëpunimi me Autoritetin e Aviacionit Civil t&eu…

KHAIA perfaqeson Kosoven ne ISASI 2019

Hetuesi  KHAIA-së, Arben Dika ka përfaqësuar Republikën e Kosovës me një prezentim me temen “ Rëndësia e rapo…

Komunikatë e përbashkët nga Komisioni për Hetimin e Aksidenteve dh…

Prishtinë,24.06.2019 Në lidhje me turbulencën e cila ka ndodhe gjatë fluturimit të aeroplanit të kompanisë ajrore ALK Airlin…

Informatë në lidhje me Aeroplanin ALK Airlines i linjës Prishtinë …

Komisioni për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike-KHAIA, që vepron në kuadër të zyrës së Kryeministrit, ës…

Aeroplani i linjës Shtutgard - Prishtinë , nuk ka pasur flakë

Me dt.13.01.2019  Aeroplani i tipit AIRBUS A320 me nr.Regjistrimit DABHA, me 120 udhëtar në bord,i Kompanise Eurowings me nr.të fluturimit E…

Aksident Hekurudhor në Bardh të madh

Sot rreth ores 13.50 në vijën Hekurudhore Fushë Kosovë-Pejë saktësisht në kilometrin 10+900 ka pas një aksidentent Hekur…

KHAIA publikon Raportin Final per rastin Orange2fly, SX-ORG

Komisioni për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike dhe Hekurudhore në bazë të ligjit 03/L-051 për Aviacion Civil,pas hetim…

Për pengimin e avionëve me laser, dënimi deri në pesë vjet burgim

Kryesuesi i Komisionit për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike (KHAIA), Mirsim Beqiri, ka bërë me dije se KHAIA është p&e…

KHAIA në zyrën e kryeministrit nënshkruan memorandim mirëkuptimi m…

Komisioni për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike (KHAIA) në zyrën e kryeministrit, në përputhje me obligimet ligjore, ka…

Pista gati, rihapet aeroporti i Prishtinës

Deri në orën 16:00 aeroporti i Prishtinës qëndroi i mbyllur, njofton Klan Kosova. Shumë pasagjerë u detyruan që të shko…

KHAIA

Komisioni për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike (KHAIA), në Zyrën e Kryeministrit, është themeluar si njëri nga 4 autoritetet publike me përgjegjësi dhe funksione në fushën e aviacionit civil në Kosovë.

KHAIA është themeluar në bazë të Ligjit për Aviacionin Civil, Nr. 03/L- 051, të miratuar nga Kuvendi i Kosovës me datë 13 mars 2008.

KHAIA është përgjegjëse për hetimin e aksidenteve dhe incidenteve në aviacion brenda Kosovës ose ku përfshihen avionët e regjistruar në Kosovë, kudo qofshin ata. Kurdo që kërkohet ose është e nevojshme, KHAIA do të punojë në bashkëpunim me organet e tjera kombëtare dhe ndërkombëtare të cilat ushtrojnë funksione të njëjta.

Kurdo që KHAIA kryen ose merr pjesë në një hetim të sipër cekur, KHAIA duhet të përgatisë një raport të hollësishëm lidhur me hetimin dhe t’ja dorëzojë këtë raport Qeverisë dhe Kuvendit sa më shpejtë që të jetë e mundshme por jo më shumë se gjashtë (6) muaj pas përfundimit të hetimit

KHAIA, sipas nevojës, do të përgatisë informata dhe të dhëna lidhur me sigurinë në fluturim, të cilat më pas i dorëzohen AAC-së, Qeverisë dhe Kuvendit.

KHAIA është e autorizuar që të kërkojë nga cilido autoritet publik i Kosovës dhe/ose person privat ose organizatë në Kosovë që t’i japë asaj përkrahjen e nevojshme për kryerjen e një hetimi të përcaktuar me ligjin për aviacionin civil ose një hetimi i cili kërkohet sipas një marrëveshje ndërkombëtare ose organizate ndërkombëtare të aviacionit.